dimecres, 16 de novembre del 2022

XEIM, la primera xarxa educativa en memòria del País Valencià

 El passat 27 de setembre, a Castelló, València i Alacant es va presentar en societat de forma simultània, la primara xarxa de centres i professorat en matèria de memòria democràtica. Es tracta d'un gran pas endavant en la incorporació de la memòria a l'àmbit educatiu, tal i com ho estipula  la llei 14/2017 de memòria  democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana, així com la nova llei de memòria recentment aprovada pel Govern. Després de mesos de treball i coordinació, un bon nombre de centres educatius de Castelló, València i Alacant, així com professorat concienciat amb aquesta important qüestió, s'han posat d'acord  en la necessitat de posar en  marxa una xarxa que els permeta desenvolupar materials didàctics i compartir experiències al respecte.




El primer pas ha consistit en la creació d'un bloc on ja es poden consultar i utilitzar els primers continguts, i que estan a l'abast de tothom: https://xarxa-eim.blogspot.com/ . Xeim es constitueix com una experiència oberta a la qual es poden incorporar tots els centres educatius i docents en qualsevol moment. Actualment, Xeim està format per prop de cuaranta centres educatius del País Valencia, una quincena de docents i uns altres quince departaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La CAMDE-PV copatrocina una de las exposiciones más interesantes y completas que se han celebrado en València

  La Coordinadora d’Associacions per la memoria democrática del País Valencià muestra una vez más su compromiso con todas aquellas manifest...