divendres, 9 d’abril del 2021

Es fa públic el primer llistat conjunt de víctimes de les fosses de Paterna sense familiars localitzats

 

Es busquen els familiars de més de 360 víctimes de 103 municipis i ciutats de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya. La Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (@CAMDE_PV) ha elaborat el primer llistat de víctimes localitzades a les fosses comunes de Paterna, a partir de la informació rebuda de 10 associacions integrades en la Plataforma d’Associacions de Paterna, que ara la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (@fvmpendirecto) farà arribar als ajuntaments valencians per recollir la màxima informació.


“Farem tot el que estiga a la nostra mà perquè apareguin els familiars del màxim nombre possible de víctimes afusellades al terrer de Paterna i soterrades en fosses comunes al cementeri de Paterna, i si no és possible, rebran un  soterrar digne al futur memorial-mausoleu que es construirà al cementeri”. Així s’ha expressat Ángel González, president de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià, després de la publicació del primer llistat realitzat a partir de la informació proporcionada per les fosses 15, 21, 22, 63, 94, 95, 100, 111, 120 i 128. En total, 367 noms majoritàriament d’homens, però també de dones, com és el cas de dos mestresses de casa Catarroja. Crida també l’atenció el nom de qui va ser secretari de l’Ajuntament de València o del carter de Xeresa. Ell llistat, que ocupa 24 pàgines ordenades alfabèticament per municipis, facilitarà que cada ajuntament puga conéixer ràpidament el nom dels veïns que van ser afusellats al terrer entre 1939 i 1941. La Coordinadora espera ampliar pròximament aquest llistat amb la incorporació d’altres fosses, no només de Paterna sinó també de la resta de comarques del País Valencià.

 

Per a més informació:

Presidència: Àngel González 615 38 49 07 / Premsa: Rosa Brines 624 24 11 40

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La CAMDE-PV copatrocina una de las exposiciones más interesantes y completas que se han celebrado en València

  La Coordinadora d’Associacions per la memoria democrática del País Valencià muestra una vez más su compromiso con todas aquellas manifest...